Boka valp ?

Är du intresserad av en valp från oss är du välkommen att skicka information via mail om vilket hem du kan erbjuda en coton från oss.  Ett valp köp ska inte vara förhastat, fundera och planera noggrant. Vi är måna om att valpen får det bra i livet.  Vi ser gärna att du har intresse av att gå en valpkurs eller fler kurser med din hund. Hundägandet blir så oändligt mycket rikare då man får bra kontakt med sin hund.

Oavsett hundras så mår de bra av att få meningsfull sysselsättning. 

Valparna är givetvis veterinärbesiktigade, chippade, registrerade och avmaskade vid leverans.  Som valpköpare får du även noggranna skötselanvisningar skriftligt och muntligt samt reducerade priser på hundskolans kurser. Som valpköpare är du välkommen hit till oss för att hämta upp din nya familjemedlem.  Fram till hunden är 5 veckor tar vi bilder och korta filmer så man kan följa med utvecklingen av valparna. Från 5 veckor kan man även få besöka valparna första gången.

Valparna är leveransklara vid 8 veckors ålder men ibland kan vi välja att behålla någon eller några valpar lite längre tid. När du hämtar din valp får du även med startfoder, valpleksak, tuggben, valphalsband mm. 

Vi har i regel kö till våra kullar. När valparna är födda kan man få lägga handpenning vilket fungerar som en trygghet för båda parter.   

Uppfödaren är givetvis medlem i rasklubben och FKK ( Finska kennelklubben) 

Mina ord om rasen:

Rasen är fantastiskt glad, trevlig och älskar att umgås med sin familj. Det är en riktig sällskapshund, lätt att uppfostra och träna. ”Cotten” gillar inte att lämnas ensam långa dagar, den behöver tillbringa tiden med oss tvåbenta.

Dock bör man ta i beaktande att den kräver pälsvård, vill man åka på utställningar behöver den regelbundna bad, borstning kamning och fön-torkning.  Vill du inte ställa ut hunden kan du hålla den kortklippt ” i valpfrisyr” vilket givetvis underlättar pälsvårdsarbetet.

Maila som första kontakt:  maria@hundinstututet.com           Maria Söderlund Åland Finland